Fatmir Mexhiti mban premtimin, 1117 të punësuar në shëndetësi do të marrin vendime të përhershme pune!

Qeveria e Maqedonisë së Veriut, ka miratuar vendimin për zgjidhjen e përhershme të statusit të punës të 1117 të punësuarve me kontratë në Shëndetësi.

Vendimi përfshinë profile të ndryshme të punonjësve shëndetësor: motra medicinale, mirëmbajtës së higjienës,ndihmës mjekë, laborantë, mjekë të përgjithshëm, vozitës, fiziotepautë të diplomuar, psikologë, biokimistë, teknolog radiologjik, biologë, akushere, stomatologë, farmacistë, punonjës social, motra medicine për stomatologji, kimistë, logopedë, defektolog, optomerist dhe teknik dhëmbësh.

Ministri i Shëndetësisë, Fatmir Mexhiti pas emërimit të tij premtoi se të gjithë të punësuarit me kontratë në vepër në shëndetësi do të marrin vendim pune gjatë mandatit të tij.
Ai në gjashtë-shtatë muajt e fundit ka zhvilluar bisedime intensive me përfaqësues të ministrisë së Financave që të gjendet në zgjidhje e përhershme për të punësuarit në shëndetësi të cilitë nuk kishin status të rregulluar pune.

lajmet e fundit

Mickoski dush të ftohtë VLEN-it, për ndryshimet kushtetuese: Nuk pranoj ultimatume!

Edhe përkundër pretendimeve të koalicionit “VLEN” se mbeten në të ashtuquajturat afat gjashtëmujor për çështjen e ndryshimeve kushtetuese, kryeministri Hristijan Mickoski u përgjigj se...

Bullgaria nuk do të ketë kërkesa të reja – Mospajtime mes VLEN dhe VMRO-DPMNE për afatin për ndryshimet kushtetuese

Edhe përkundër pretendimeve të koalicionit “VLEN” se mbeten në të ashtuquajturat afat gjashtëmujor për çështjen e ndryshimeve kushtetuese, kryeministri Hristijan Mickoski u përgjigj se...

Filmi kosovar në garë për çmimin ndërkombëtar

Filmi “Krahët e punëtorëve” i regjisorit Ilir Hasanaj ka hyrë në garë për nominim për Çmimin Evropian të Filmit (European Short Award). Filmi është...

Fetai: Brenda 6 muajve të qeverisë, Mickoski do ta prezantojë propozimin për realizimin e ndryshimeve kushtetuese

Arben Fetai tha se ndryshimet kushtetuese janë të patjetërsueshme por shtoi se, e kanë thënë edhe gjatë fushatës se duhet pritur një periudhë 6...

Ndërron jetë gazetarja nga Shkupi

Njoftohen të gjithë të afërmit, miqtë dhe kolegët se Aneta Gjoshevska ka ndërruar jetë dje vonë pasdite. Aneta Gjoshevska ka lindur në Shkup në...

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu